Friuli-Venetsia Giulian EYOF-kisat alkoivat

Euroopan nuorten talviolympiafestivaalit Friuli-Venetsia Giulian maakunnassa alkoivat lauantaina 21.1. Kilpailupaikkoja on ympäri Italian koillisosaa sekä naapurimaissa Itävallassa ja Sloveniassa. Suomen joukkueessa on mukana kaikkiaan 81 urheilijaa yhdeksässä eri lajissa.
Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto/Olympiakomitean tiedote

Suomen joukkueenjohtaja Kimmo Mustonen odottaa mielenkiinnolla tulevaa kisaviikkoa.

– Euroopan nuorten urheilijoiden parhaimmisto pääsee ottamaan mittaa toisistaan, joten meillä on varmasti hieno kilpailuviikko luvassa. Urheilijat saavat täältä arvokasta oppia tulevaisuutta ajatellen, sillä nämä ovat suurelle osalle ensimmäiset monilajiset arvokilpailut.

Suomen joukkueessa urhealaisia urheilijoita ovat jääkiekkoilijat Leni Granroth (Ylästön koulu, EVU), Julia Kuhta (Oulunkylän yhteiskoulu, HJK/HIFK), Toni Nyman (Mäkelänrinteen lukio, HIFK), Atte Vikla (Mäkelänrinteen lukio, Jokerit), Joakim Hirschovits-Gerz (Mäkelänrinteen lukio, HIFK) ja Jonatan Hirschovits-Gerz (Mäkelänrinteen lukio, HIFK).

Maastohiihdossa Suomea edustaa urhealainen Juho Länsiluoto (Pohjois-Haagan yhteiskoulu, Pakilan Veto).

Olympiakomitean kisasivut (sivuilla mm. Suomen joukkue kokonaisuudessaan)

Kisojen tulospalvelu

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14–18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa. Vuoden 2022 talvikisat pidettiin Vuokatissa ja Lahdessa.

Suomen joukkueen tunnelmia, uutisia ja tuloksia kerrotaan seuraavissa kanavissa, joista ne ovat vapaasti lainattavissa journalistisiin tarkoituksiin:

Facebook
Twitter
Instagram

Lähde: Olympiakomitean tiedote