Universiadit Lake Placid 2023: Pikaluistelussa Suomalainen ja Kokko

Lake Placidin Universiadeissa kilpailtiin torstaina pikaluistelussa 500 metrillä. Urhealaiset Samuli Suomalainen (kuvassa) ja Max Kokko kilpailivat Suomen edustajina. Suomalainen oli 14:s ja Max Kokko 18:s. Kisan kaksoisvoitto meni Japaniin, kultaa otti Wataru Morishige ja hopeaa Kazuya Yamada.
Kuva: Raphael Zaugg

– Ihan hyvin meni 300 metriin asti, mutta sitten tuo viimeiseen kaarteeseen meno, siinä tapahtui pieni horjahdus ja se söi muutaman kymmenyksen ajasta. Oli yllättävän hyvä veto, olen kyllä ihan tyytyväinen, koska 500 m ei kuitenkaan ole tällä hetkellä päämatkani, sitä varten ei ole treenattu. On ollut nousujohteinen kisarupeama. Ensimmäinen matka, 1000 m, meni aika penkin alle, mutta sitten 1500 m olikin jo hyvä. Kuudes sija, siihen olen tyytyväinen, ja tämäkin oli ihan jees. Tästä on kiva lähteä treenaamaan ja valmistautumaan vikoihin maailman cupeihin, summasi Suomalainen kisaviikkoaan.

Kisatapahtumia striimataan livenä verkossa osoitteessa https://www.fisu.tv/

Kisajärjestäjien sivut ja tulospalvelu

Universiadit on kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn (Fédération Internationale du Sport Universitaire, International University Sports Federation) alainen monilajinen urheilutapahtuma. Universiadeihin voi osallistua korkea-asteella (yliopistot, ammattikorkeakoulut) opiskeleva tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistunut 17-25 -vuotias urheilija.

Vuoden 2023 talviuniversiadit kisataan Lake Placidin legendaarisissa olympiamaisemissa 12.-22.1.2023. Kilpailuohjelmassa on 12 lajia, joista kahdeksassa nähdään suomalaisedustusta. Mukana on yhteensä reilut 1600 urheilijaa 50 eri maasta.

Lähde: Olympiakomitean tiedote