Halfpipe-laskija Jon Sallinen matkaa X Gamesiin, muttei halua paljastaa vielä kisatemppujaan

Jon Sallinen, 22, lähtee matkaan kohti Yhdysvaltain Aspenissa kisattavia X Gameseja. Kutsun kilpailuun saa kuhunkin lajiin vain kahdeksan urheilijaa.

–  Se ei ollut odotettu kutsu. Se on ollut haave. Siellä ei hirveästi ole eurooppalaisia paippilaskijoita, se on iso juttu. Oli mahtava fiilis, kun näin sen sähköpostin, Sallinen kertoi.

Kutsun Salliselle toi joulukuussa Copper Mountainin maailmancupkisassa napattu viides tila. Matka oli täynnä vaikeuksia, sillä Sallisen matkatavarat eivät saapuneet samaan aikaan hänen kanssaan Denveriin.

–  Koetin harjoitella lainakamoilla ja soitin ainakin kymmenen kertaa lentoyhtiölle, mutta siellä ei osattu auttaa. Kisaa edeltävänä päivänä kävimme uudestaan kentällä, ja kamat olivat olleet siellä koko ajan. Kisapäivänä sain alle ehkä kymmenen laskua ennen kisaa, joten siihen nähden sen meni kyllä ihan hyvin, Sallinen kertoi.

Sallinen arveli, että välineiden kanssa säheltäminen saattoi koitua hänen edukseen, koska se vei mukanaan kisan stressaamisen.

–  Se ei ollut ideaalivalmistautuminen, eivätkä kisapäivän treenitkään menneet hyvin, mutta jotenkin sain kasattua itseni kisalaskuun. En osaa sanoa, mikä siihen johti, ehkä se, ettei ollut stressiä.

Sallinen opiskeli kaksi lukiovuotta Coloradossa ja kävi tuolloin X Gamesin jälkeen kokeilemassa kisakourua.

–  Vähän sitä varten meninkin sinne opiskelemaan, Sallinen hymyili.

Lue lisää Savon Seudun Sanomien julkaisemasta artikkelista täältä.

Jon Sallinen Ski Sport Finlandin sivulla

Sallisen halfpipe-kilpailu lasketaan su 29.1.2023.