Veera Kivirinta MM-finaalin kahdeksas

Australian Melbournessa uitujen uinnin lyhyen radan MM-kisojen viimeisenä kisapäivänä nähtiin iltajaksossa yksi suomalainen, kun Veera Kivirinta ui naisten 50 metrin rintauinnin finaalissa.
Kuva: Deep Blue Media

Kivirinta oli finaalin kahdeksas ajalla 29,84. Lauantaina alkuerissä Kivirinta paransi omaa ennätystään aikaan 29,72. 

Tampereen TaTUa edustava, mutta Helsingissä Matti Mäen valmennuksessa oleva Kivirinta on syystäkin tyytyväinen saavutuksiinsa MM-kisoissa syksyn muutosten jälkeen.

– Ihan jees finaaliuinti. Eilen meni vähän höntyilyksi ensimmäinen 25 metriä, niin koitin tänään ottaa vähän rauhallisemmalla frekvenssillä ja siinä onnistuin. Käännöksessä työnsin itseäni vähän turhan kauaksi seinästä, niin en saanut reisiä käyttöön, joten vähän huonosti pääsin vauhtiin. Uinti oli tosi hyvää jälkimmäisellä 25 metrillä. Uintivauhtia kyllä löytyy. Kaikki kolme uintiä täällä on ollut alle vanhan ennätyksen ja kovempia kuin viime vuonna Abu Dhabissa. Jos mietin näitä syksyn muutoksia, niin en osannut odottaa, että näin hyvin olisi mennyt kisat. Olen itsestäni oikein ylpeä ja tyytyväinen. Nyt ollaan uinnista hetki lomalla ja vietetään joulua,” iloinen Kivirinta päättää.

Lue lisää Uimaliiton tiedotteesta.