Laura Lahtinen ui kahdeksanneksi uinnin lyhyen radan MM-kisoissa

Uinnin lyhyen radan MM-kisojen kolmas kisapäivä päättyi loistavasti suomalaisittain, kun Simmiksen ja Helsinki Swimming Academyn Laura Lahtinen nähtiin 200 metrin perhosuinnin finaalissa. Lahtinen oli MM-finaalin kahdeksas ajalla 2.06,48.
Kuva: Deep Blue Media

Kolmannen kisapäivän aamujaksolla Lahtinen ui 200 metrin perhosuinnin alkuerissä uuden SE-ajan 2.05,13.

Finaaliuinti oli Lahtiselle ensimmäinen MM-tasolla, eikä se jännittänyt uimaria.

-Oli tosi mahtava päästä ensimmäistä kertaa MM-finaaliin. Ensimmäinen sata metriä oli tosi hyvä ja rento ja melko samanlainen kuin aamulla. En jännittänyt jostain syystä yhtään, ehkä henkinen tankki oli vähän tyhjä. Normaalisti saan jännityksestä hyötyä toiselle sataselle, niin että saan puskettua. Toinen satanen on vahvuuteni, mutta nyt tuntui, että uin sen vain läpi. Eihän tuo aika (2.06,48) huono ole, mutta ärsyttää tosi paljon, etten ollut uinnissa läsnä ja nauttinut. Tällaista se joskus on, mutta nyt olen yhden kokemuksen rikkaampi. Tämä ei varmasti jää minun viimeiseksi MM-finaaliuinniksi, luottavaisin mielin oleva Lahtinen kertoo.

Simmistä edustava ja Matti Mäen valmennuksessa oleva Lahtinen ui seuraavan kerran huomenna perjantaina kello 02:23 naisten 200 metrin rintauinnin alkuerissä. Lahtinen hyppää altaaseen erässä kaksi. 200 metrin rintauinnin alkuerät alkavat Suomen aikaa kello 02:19.

Laura Lahtisen kommentit kuunneltavissa tästä linkistä.

Lue lisää lyhyen radan MM-kisoista Uimaliiton tiedotteesta.