Rytmisen voimistelun SM-kisat voimisteltiin 26.11. Espoossa

Rytmisen voimistelun SM-kilpailut kisattiin lauantaina 26.11. Espoossa. Naisten joukkueiden Suomen mestaruuden vei Suomen maajoukkueen ja seurojen yhdistelmäjoukkue (Elise, Espoon Voimistelu- ja Liikuntayhdistys ESVOLI, Olarin Voimistelijat, SVS Vantaa, Voimistelu- ja urheiluseura Elise Vantaa) pistein 50,550. Joukkueen kokoonpanossa voimistelivat Saana Heikkilä, Nea Kapiainen, Alisa Karpenko, Anni Olkkonen, Aurora Pohjanvirta sekä Anastasiia Polishchuk.

Naisten maajoukkueen Aurora Pohjanvirta kommentoi joukkueen tunnelmia kisasta seuraavasti:

– Tänään osa joukkueestamme osallistui joukkueiden SM-kilpailuihin Espoon Opinmäessä. Kilpailu jännitti hieman ja virheitä mahtui molempiin ohjelmiin, mutta olemme kokonaisuuteen ja ensimmäiseen sijaan tyytyväisiä. Olimme keskittyneitä ja positiivisella mielellä koko kilpailun ajan. Tämän kisan jälkeen koko joukkueemme keskittyy kahden uuden ohjelman harjoitteluun. Olemme työstäneet uusia ohjelmia jo syksyn aikana.

Hopealle sijoittui OVO RG Seniorit (Olarin Voimistelijat) pistein 38,883.

Naisten joukkueet kilpailivat vanneohjelmilla.

Nuorten joukkueiden Suomen mestariksi voimisteli Alita (Turun Pyrkivä) pistein 44,517. Alitan riveissä voimistelevat Hilma Helenius, Matilda Iacovone, Lumi Lähteenmäki, Emilia Makarov ja Lumi Mäkinen. Joukkue kommentoi voittoaan seuraavasti:

– Olemme pystyneet harjoittelemaan yhdessä aika vähän, joten olemme tyytyväisiä kokonaisuuteen ja onnellisia ensimmäisestä sijasta! Vaikka aina on parannettavaa, on hienoa viedä Suomen mestaruus kotiin.  

Hopealle sijoittui Team Elensse (Elise, Espoon Voim.- ja Liikuntayhdistys ESVOLI, SVS Vantaa) pistein 43,450 ja pronssille HAIK SM-nuoret (Hangö Arbetarnas Idrottsklub) pistein 13,766. Nuorten joukkueet kilpailivat pallo-ohjelmilla.

Lue lisää Voimisteluliiton tiedotteesta