Salla Tamper vie Suomen ensimmäistä kertaa tuplaminitrampoliinin MM-kisoihin

Trampoliinivoimistelun 36. maailmanmestaruuskisat järjestetään Sofiassa, Bulgariassa 16.-19.11.2022. Kisoissa kisataan neljässä alalajissa: trampoliini, tuplaminitrampoliini, synkrotrampoliini sekä tumbling. Salla Tamper edustaa Suomea tuplaminitrampoliinilla.

MM-kisoissa kisataan monessa eri trampoliinivoimistelun alalajissa. Trampoliinissa suoritus koostuu kymmenen liikkeen katkeamattomasta sarjasta, jossa tavoitteena on ponnistaa mahdollisimman korkealle. Tuplaminitrampoliinissa suoritus koostuu kahdesta peräkkäisestä erilaisesta liikkeestä trampoliinilla ja suoritus tehdään juoksuvauhdista. Synkrotrampoliinissa kaksi kilpailijaa pyrkivät suorittamaan saman sarjan samaan aikaan erillisillä trampoliineilla. Tumbling taas kisataan 25 metrisellä radalla, jossa jokainen urheilija suorittaa akrobaattisen sarjan, joka sisältää muun muassa voltteja ja hyppyjä.

Tulevat kisat ovat Suomen trampoliinivoimistelulle historialliset, sillä Suomi kisaa ensimmäistä kertaa tuplaminitrampoliinissa trampoliinivoimistelun maailmanmestaruuskisoissa. Salla Tamper (Espoon Telinetaiturit) voimisteli itsensä tuplaminitrampoliinin maailmanmestaruuskisoihin ensimmäisenä suomalaisena. Tamperille MM-kisat eivät ole kuitenkaan vieras paikka, sillä hän edusti Suomea vuonna 2021 yksilö- sekä synkrotrampoliinilla.

Lue lisää Voimisteluliiton tiedotteesta.