Elias Koski telinevoimistelun kuusiottelun Suomen mestariksi

Miesten telinevoimistelun SM-kuusiottelun mestariksi voimisteli tänään Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki VSH). Hän uusi mestaruuden viime vuodelta yhteispistein 80,500. SM-hopeaa otti viime vuoden tavoin Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit) pistein 78,150 ja pronssia nappasi vasta 17-vuotias Joona Reiman (Tampereen Sisu) pisteillä 77,050.

Elias Koskelle kuusiottelun SM-kulta oli kolmas.

”On kyllä mahtava fiilis päästä kolmatta kertaa nostamaan karhupatsas ylös. On ollut vaikeaa viimeiset viikot valmistautumisessa, pieni flunssa ollut päällä ja mietin että pystynkö kisaamaan. Tänään oli kuitenkin ihan hyvä olo ja uskalsin lähteä. Ja tein ihan loistavan kisan. Ei ollut suurempia virheitä millään telineellä, pikku virheitä siellä täällä mutta kokonaisuudessa loistokisa. Paras kilpailu viime vuoden SM-kisojen jälkeen, hyvään paikkaan osui ja oli mahtavaa, että pystyin voimistelemaan näin hyvin”, iloitsi Elias Koski.

Ikurin liikuntahallissa Tampereella käydyissä kisoissa Elias Koski sai parhaimmat pisteet hevosella, renkailla ja rekillä, Robert Kirmes puolestaan nojapuilla ja hypyssä nuorten EM-kultamitalin elokuussa voittanut Joona Reiman.

”Elias voimisteli tänään todella tyylikkäästi ja varmasti. Ansaittu voitto. Robert joutui tyytymään tänään hopeaan muutamien virheiden takia. Joonalta hieno sisääntulo miesten sarjan kilpaluihin ja heti mitaleille. SM-mitali miesten kilpailussa vasta 17-vuotiaana on harvinaista, koska yleensä sen ikäisenä ei vielä kilpailla miesten sarjassa”, miesten telinevoimistelun lajipäällikkö Kasper Holopainen kommentoi.

SM-kisaviikonloppu jatkuu huomenna lauantaina telinekohtaisilla finaaleilla.

SM-kilpailujen jälkeen seuraavat tärkeimmät kansainväliset kilpailut ovat MM-kilpailut Liverpoolissa 29.10.-6.11.2022. MM-kisoihin lähtevät Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit), Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki VSH) ja Akseli Karsikas (Oulun Pyrintö voimistelujaosto).