Moderni urheilulääketiede ja valmennus Urheassa 20.-21.4.2023

Urhea järjestää yhteistyössä Olympiakomitean kanssa urheilulääketieteellisen verkostotapaamisen ensi vuoden huhtikuussa. Tavoitteena on noin 200 osanottajan tilaisuus. Kohderyhmänä ovat suomalaiset urheilulääkärit, urheilupsykologit, urheilufysioterapeutit, urheiluravitsemuksen asiantuntijat sekä valmentajat. Kaksipäiväinen tilaisuus järjestetään Urhea-hallissa maksullisena koulutustapahtumana. 

Tilaisuuden ohjelmaa suunnitellaan parhaillaan. Ohjelmatyöryhmää johtaa Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtonen ja muut pysyvät jäsenet ovat liikuntalääketieteen erikoislääkäri Katja Mjösund sekä osa-aikaisesti Urheassa työskentelevä Esko Heikkinen, jonka tehtävä Urheassa on urheilulääketieteen asiantuntija. 

Ohjelman suunnitteluun osallistuu osiokohtaisesti muitakin kutsuttuja asiantuntijoita. Jo nyt tiedämme, että tapahtuman pääteemoja ovat energian saatavuus urheilussa, urheilijan mieli ja mielenterveys, vammojen aikainen harjoittelu, joukkueena toimimisen urheilulääketieteelliset haasteet sekä etiikka ja urheilulääketiede. Tarkka ohjelma julkaistaneen viimeistään marraskuussa. 

Tapaamisen ajankohta kannattaa merkitä kalentereihin jo nyt. Maarit Valtonen lupaa osanottajille myös iltajuhlan torstaina. 

  • Pandemiavuosien aikana moni asia on muuttunut, mutta yhteisiä kohtaamisia on ollut normaalia vähemmän. Nyt on aika päivittää moderneja toimintatapoja ja olla yhdessä ja verkostoitua. Tiedon jakamisen ohella puhumme alan arvostuksen lisäämisestä sekä yhteisestä omistajuudesta. Urhean kannalta on lisäksi tärkeää, että saamme esiteltyä sen hienoja fasiliteetteja terveydenhuollon ammattiväelle, summaa Valtonen.

Liitteenä Save the date -kutsu.

Lisätietoja tapahtumasta antaa Esko Heikkinen, 050 62532, esko.heikkinen@urhea.fi