Paraurheilu: Tukea liikunnan apuvälineisiin tai kilpailu- ja harjoituskuluihin – CAF-apurahat haettavissa 4.11. saakka

Amerikkalainen Challenged Athletes Foundation (CAF) jakaa apurahoja paraurheilijoille ja vammaisille liikunnan harrastajille apuvälineisiin sekä kilpailu-, valmennus- ja harjoituskuluihin. Apurahat voivat parhaimmillaan olla useamman tuhannen euron suuruisia. Apurahaa voi hakea myös Suomesta käsin.

Vuoden 2023 apurahat ovat haettavissa 4.11.2022 saakka. Hakulomake löytyy CAF:n sivuilta.

Apurahaa voivat hakea urheilijat tai aktiivisesti liikuntaa harrastavat henkilöt, joilla on vamma. CAF käyttää apurahan myöntämisen ohjenuorana Kansainvälisen Paralympiakomitean IPC:n kelpoisuuskriteeristöä (eligibilty criteria). Eli jos vamma on sellainen, että se oikeuttaisi luokitukseen jossain paralympialajissa, voi saada CAF-apurahaa. Harrastamasi lajin ei tarvitse kuitenkaan olla paralympialaji.

Lue lisää Paralympiakomitean uutisesta.