Omnian delegaatio verkostoitumassa Italiassa

Urheiluoppilaitos Omnian urheiluoppilaitospäällikkö Petra Sillanpää, auto-osaston ammatillisen puolen vastuuopettaja Jari Tallgren ja Omnian kansainvälisistä asioista vastaava palvelupäällikkö Kati Valtonen sekä asiantuntija Christian Aspenström tekivät matkan Italiaan.

Matkan tavoitteenaan päivittää opiskelijoiden työelämäkontaktit Italiassa sekä luoda uusia yhteistyökumppaneita Omnialle opiskelijoiden työssä oppimiseen ja harjoitteluun. Samalla he pääsivät seuraamaan opiskelijansa, kilpa-ajaja Tuukka Taposen kilpailuja kartingin MM-kisoissa Sarnossa. 

Omnian moottoriurheilijoilla on jo muutaman vuoden kokemus työelämässä oppimisen ja harjoittelun yhdistämisestä ulkomailla. Ennen koronaa Omniasta oli myös muutama opiskelija Italiassa. Omnian väki sai uusia kontakteja Pohjois-Italiasta sekä Sarnon MM kisojen aikana, ja yhtenä apuna verkostoitumisessa on ollut Taposen manageri Jussi Kohtala. Toiminnantäyteisten päivien myötä matka oli Sillanpään mukaan onnistunut. 

  • “Jos kaikki menee hyvin, lähetämme jo keväällä uusia moottoriurheilijoita Italiaan tutustumaan työelämään”, summasi Sillanpää matkan antia. 

Tämän lisäksi Italiasta on odotettavissa asiantuntijavierailijoita Omniaan vastavierailulle lähitulevaisuudessa. Omnia tukee henkilöstönsä kansainvälistä yhteistyötä. 

Tuukka Taponen seisoo kypärä päässä ajoasussa
Tuukka Taponen opiskelee mekaanikoksi Omniassa.

Taposen vanhemmat ja manageri tukena opintojen suunnittelussa 

Tuukka Taponen on ensimmäisen vuoden opiskelija Omniassa. Sarnossa omnialaiset tutustuivat myös Taposen vanhempiin Satu ja Marko Taposeen ja keskustelivat urheilun ja opiskelun yhdistämisestä. Opintojen suunnittelu paljon matkustavan Taposen osalta vaatii monen toimijan yhteistyötä. Sillanpää kertoi Kohtalan olevan myös aktiivisesti mukana suunnittelemassa Taposen toisen asteen opintoja.  

Loppuhuipennuksena Taponen voitti kartingin MM-hopeaa, joka on myös hieno saavutus viimevuotisen MM-kullan jälkeen.  

Urhea onnittelee Tuukkaa, taustatiimiä ja Omniaa! 

Teksti: Petra Sillanpää
Kuvat: Tuukka Taposen tiimi