Rytmisen voimistelun maajoukkue askeleen lähempänä Pariisin olympialaisia

Suomen rytmisen voimistelun maajoukkue voimisteli perjantaina 16.9.2022 Bulgarian MM-kilpailujen kaksiottelussa sijalle 17./29. Sijoitus takaa joukkueelle paikan vuoden 2023 MM-kilpailuihin. Uudella kokoonpanolla kilpaillut joukkue iloitsee hienosta sijoituksesta ensimmäisissä arvokisoissaan.

Perjantaina 16.9. kisatussa joukkueiden kaksiottelussa Suomen maajoukkue ylsi sijalle 17 yhteispistein 52,700 (viisi vannetta 27,600 ja nauha-pallo 25,100). Sijoitus takaa joukkueelle paikan ensi vuoden MM-kilpailuihin, jossa jaetaan lisää paikkoja Pariisin vuoden 2024 olympialaisiin. Olympiakisojen viimeiset paikat jaetaan ensi vuoden EM-kilpailuissa.

Tuoreella kokoonpanolla kilpailuihin osallistunut maajoukkue iloitsi onnistuneesta suorituksestaan. MM-kilpailuissa Suomea edustivat Assi Johansson (Elise Gymnastics), Vera Jokinen (Elise Gymnastics), Thea Haiba (Elise Gymnastics), Aurora Pohjanvirta (Olarin Voimistelijat), Erika Räsänen (Elise Gymnastics) ja Viliina Sipilä (Elise Gymnastics).

– Olemme tyytyväisiä molempiin suorituksiin ja saimme selkeästi vahvemmat suoritukset viime kisaan verrattuna. Olemme todella iloisia ja tyytyväisiä, että pystyimme kauden pääkisassa tekemään oman parhaamme ja näyttämään tehdyn työn tuloksia. Alueella olimme toimiva joukkue ja saimme pidettyä hyvän joukkuehengen koko kisan ajan, joukkue kommentoi tunnelmiaan heti suorituksen jälkeen.

Kovatasoisen kilpailun kaksiottelun ensimmäiselle sijalle voimisteli kotiyleisön edessä Bulgaria yhteispistein 66,600. Toiselle sijalle nousi Israel yhteispistein 64,650 ja kolmannelle sijalle Espanja yhteispistein 63,200. Kaksiottelun kärkikolmikko saa suoraan paikan Pariisin olympialaisiin.

Lue lisää Voimisteluliiton tiedotteesta.