Urheassa merkittävä dataseminaari

Urhea isännöi keskiviikkona 7.9. mielenkiintoisen seminaarin kansallisen Urheilun ja liikunnan datastrategian käynnistämiseksi.

Paikalle oli Olympiakomitean kutsumana Opetus- ja kulttuuriministeriö, Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen ja IT-tiedekunta, Aalto yliopisto,  CSC (Tieteen tietotekniikan keskus), UKK-instituutti, KIHU, Vuokatti-Rukan olympiavalmennuskeskus, urheiluopistoverkosto, sekä lajiliitoista Koripallo-, Jääkiekko-, Pallo-, Hiihto- ja Urheiluliitto. 

Seminaarissa kuultiin mielenkiintoisia esityksiä suomalaisen urheilun ja liikunnan digitalisaation nykytilasta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista. Jyväskylän yliopiston ja CSC:n esitykset loivat mielenkiintoisen näkymän tiedon keräämisen ja analysoinnin mahdollisuuksista. Olli Ohtosen ja Vesa Linnamon esityksissä kuultiin millaisia sovelluksia arjen valmennuksen tueksi on Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukassa kehitetty.

Osallistujat olivat yksimielisiä yhteisen kansallisen järjestelmän tarpeellisuudesta.

Olympiakomitean tehtäväksi sovittiin työryhmän perustaminen. Työryhmä valmistelee syksyn aikana mukana olleille tahoille esityksen, kuinka edetään kansallisen Urheilun ja liikunnan datastrategiaprosessin käynnistämiseksi.

Olli Ohtonen puhuu seisaallaan kuulijoille neuvotteluhuoneessa
Hiihtovalmentaja Olli Ohtonen (LitT) esitteli Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukan toimenpiteitä.
Kuva: Asko Härkönen