Omnia ja Omnia Basketball Academy palkittiin Espoon vuoden kasvattajayhteisönä

OBA:ssa yhdistyvät huippu-urheilu, tavoitteellinen opiskelu ja osallisuuden edistäminen. Kolmen toimintavuoden aikana projektiin on osallistunut lähes 70 nuorta.
Kuva: Omnia

Espoon kaupunginjohtajan Vuoden 2022 Espoon kasvattajayhteisö -palkinto myönnettiin perjantaina 26.8.2022 Omnialle ja Omnia Basketball Academylle osana Espoo-päivän juhlallisuuksia.

Omnia Basketball Academy (OBA) ja koripallojoukkue on toiminut vuodesta 2019 osana Omnian urheiluoppilaitostoimintaa. OBA on tavoitteellisesti opiskeleva ja pelaava SM-tason U19-koripallojoukkue. Sen toiminnassa yhdistyvät huippu-urheilu, opiskelu, osallisuuden ja kotoutumisen edistäminen sekä kulttuurien välinen vuorovaikutus.

Toimiva yhteistyö tuo menestystä

OBA:n keskeinen tehtävä on pelaajien kehittymisen ja hyvinvoinnin edistäminen. Viime keväänä OBA saavutti alle 19-vuotiaiden kisoissa SM-hopeaa.

Projektissa on tähän mennessä ollut jo lähes 70 pelaajaa. Toimintamallin onnistumisen yksi päätekijä on ollut toimiva yhteistyö eri tahojen kesken. Toiminnassa ovat mukana Walter ry, URHEA, Omnia, Koripalloliitto, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Espoon kaupunki.

”OBA on erinomainen esimerkki siitä, kuinka eri toimijat yhdessä saavat aikaan osallisuutta vahvistavaa toimintaa. Pelaajat hankkivat tavoitteellisen urheilun ja opiskelun yhdistelmänä koulutuksen, ja näin varmistavat tulevaisuuttaan myös pelaajauran jälkeen. Olemme Omnia-yhteisössä todella ylpeitä ja kiitollisia tästä Espoon kaupunginjohtajan myöntämästä tunnustuksesta”, kuntayhtymän johtaja Tuula Antola sanoo.

Osallisuutta ja välittämistä

Suomen koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann korostaa OBA:n tehtävää tavoitteellisuuden ja osallistamisen edistämisessä:

”Muutaman elinvuotensa aikana OBA on tehnyt ihmeitä koko joukolle nuoria urheilijoita. OBA on saanut nuoret oivaltamaan sekä harjoittelun merkityksen urheilijan uralla että opiskelusta syntyvän hyödyn elämässään ja osallistuvan kansalaisuuden merkityksen.”

Dettmannin mukaan matala kynnys ja vahva välittäminen pelaajista ovat merkittävä osa OBA:n onnistumistarinaa:

”Nobelisti Holmströmin teesejä mukaillen: OBA on osoittanut, että vaatiminen on välittämistä. Nuoret on sitoutettu toimintaan matalan kynnyksen periaatteella, mutta ammattitaitoiset vetäjät ovat tehneet nuoret tietoiseksi uinuvasta potentiaalistaan”.

Kaupunginjohtajan palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Simo Tarvonen Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia URHEAsta, toiminnanjohtaja Maurizio Pratesi Walter ry:stä sekä kuntayhtymän johtaja Tuula Antola, Sampo Suihko, urheiluoppilaitospäällikkö Petra Sillanpää ja valmentaja Justice Graham Omniasta.

Espoon kaupunginjohtajan kannustuspalkinto on myönnetty vuodesta 2011. Huomionosoituksilla edistetään kasvavan Espoon yhteisöllisyyttä ja kiinnitetään huomiota myönteisiin tekoihin.

Lisätietoja:

Tuula Antola, kuntayhtymän johtaja

+358438246393, Tuula.Antola@omnia.fi

Lähde: Omnian tiedote