Urhea, Kuortane ja Vierumäki uintiurheilun strategisiksi kumppaneiksi – poikkeuksellinen kumppanikokonaisuus suomalaisessa urheilussa

Suomen Uimaliitto on sopinut merkittävistä valmennus- ja harjoituskeskuskumppanuuksista Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean sekä Kuortaneen Urheiluopiston ja Suomen Urheiluopiston kanssa. Kokonaisuus kattaa uintiurheilun valmennus- ja koulutuskokonaisuuden eri vaiheet ja osa-alueet.
Kuva: Suomen Uimaliitto

Eri opistojen ja oppilaitosten kanssa rakennettu kokonaisuus on poikkeuksellinen mahdollistaen harjoittelun, leirityksen ja osaamisen kehittämisen uintiurheilun eri vaiheissa. Uimaliiton toiminnanjohtaja Tony Kilponen näkeekin nyt rakennetun kokonaisuuden vastaavan uintiurheilun vaativaan olosuhdekysymykseen parhaalla mahdollisella tavalla.

”Uudistumme kerralla kunnolla ja yhdistämme entistä tiiviimmin voimamme uintiurheilun hyväksi. Saamme dynaamisen ja kehitystä hakevan joukon toisiaan täydentäviä strategisia kumppaneita, mikä on poikkeuksellista suomalaisessa urheilussa. Tämä on hyvä päivä uintiurheilulle”, iloitsee Kilponen.

Pääkaupunkiseudulla toimiva huippu-uinnin Olympiavalmennuskeskus Helsinki Swimming Academy (osa Urheaa) toimii valtakunnallisena huippu-uinnin valmennuskeskuksena sekä uintiurheilun kansainvälisenä kilpailukeskuksena. Urheassa toimii myös vahva nuorten uimarien akatemiaohjelma, joka tuo uimareita yläkouluikäisistä lukioon ja edelleen huippu-uinnin valmennukseen.

”Huippu-uinnin Olympiavalmennuskeskus Helsinki Swimming Academy (HSA) on valtakunnallinen huippu-uinnin keskus, joka on Uimaliiton tärkein huippu-uinnin valmennuskeskittymä. Nuorten uimareiden akatemiaohjelma, jota toteutetaan tiiviissä yhteistyössä paikallisten uimaseurojen kanssa, taas tukee uimarin polkua kohti maajoukkueita”, toteaa Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen.

Lähde: Suomen Uimaliiton tiedote