Telinevoimistelun EM-kilpailut 2022 München: Suomen naiset lunastivat paikan MM-kilpailuihin!

Telinevoimistelun EM-kilpailut käynnistyivät tänään torstaina 11.elokuuta Saksan Münchenissa. Ensimmäisenä kilpailupäivänä käytiin naisten karsintakilpailu, joissa selvitettiin voimistelijat telinekohtaisiin finaaleihin, sekä joukkuefinaaliin. Tällä kertaa Suomen naisten kilpailut päättyvät karsintaan, mutta suoritus oli ennennäkemätön – Suomen joukkue lunasti paikan telinevoimistelun MM-kilpailuun!
Kuva: Suomen Voimisteluliitto

Naisten joukkue lunasti paikan 29.10.–6.11.2022 Englannissa käytäviin telinevoimistelun MM-kilpailuihin, sijoittuen joukkuekarsinnassa 10. sijalle ennätyspistein 151.162. EM-kilpailu toimii ensimmäistä kertaa myös karsintakilpailuna MM-kilpailuihin.

”Joukkueena todella hieno kilpailu! Hyppy, nojapuut ja permanto lähes täydellistä tekemistä. Aivan upeita hyppyjä ja onnistuneita nojapuusarjoja jokaiselta neljältä voimistelijalta heti kilpailun alkuun. Puomilla oli hieman haastetta ja joukkuetulokseen jäi puomilta kaksi pisteen vähennystä. Kokonaisuutena yli 151 pistettä ja monta tärkeää päänahkaa joukkuekilpailussa on upea saavutus. Joukkuetavoite on ehdottomasti saavutettu.” Summaa joukkueen valmentaja Pauliina Savola.

”Oli upea kilpailu! Meillä oli koko ajan huikea yhteishenki ja olen todella ylpeä koko joukkueesta. Omista suorituksista olen tyytyväisin permantoon” Kertoo jälleen tiukassa paikassa ennätyspisteensä voimistellut Maisa Kuusikko.

”Olen todella ylpeä joukkueemme suorituksesta. Teimme kolme lähes täydellistä telinettä ja saavutimme tavoitteemme! Henkilökohtaisesti olen erityise tyytyväinen neliottelun ja nojapuiden uusin ennätyspisteisiin. Puomin tippuminen ja helpotettu toinen hyppy jäivät harmittamaan, palaan treenisalille työstämään erityisesti näitä.” Kommentoi myös ennätyspisteensä voimistellut Sani Mäkelä.

”Olen todella ylpeä meidän joukkueesta. Pystytiin joukkueena tekemään hyvä joukkuetulos, nauttimaan suorituksista ja upeasta areenasta! Henkilökohtaisesti puomilla oli haasteita, mutta muihin suorituksiin olen tyytyväinen.” summaa Ada Hautala kilpailun kulkua.

”Olen ylpeä omasta ja joukkueen suorituksesta. Vaikka teimme pieniä virheitä puomilla, esiinnyimme vahvasti permannolla. Olen tyytyväinen hyppyihini ja alastuloihin, sillä molemmat hypyt olivat uusia.” Kommentoi Kaia Tanskanen suorituksia.

”Todella ylpeä joukkueestamme ja upeasta tuloksesta, joka on paras tuloksemme kautta aikojen. Asetimme tavoitteeksi pääsyn joukkueena MM-kilpailuun ja saavutimme sen kirkkaasti. Joukkuetulosta täydensivät hienot omat neliottelun ennätyspisteet ja loistavat telinekohtaiset tulokset. Työ jatkuu hyvillä mielin kohti syksyn MM-joukkuekilpailua.” Summaa naisten telinevoimistelun lajipäällikkö Satu Murtonen Suomen naisten suoritusta.

Lähde: Suomen Voimisteluliiton tiedote