Max Lampinen moukaroi MM-hopean ennätyksellään yleisurheilun U20-MM-kilpailuissa

Suomen yleisurheilujoukkue kahmi varhain perjantaina-aamuna Suomen aikaa maailmanmestaruuden ja kaksi MM-hopeaa yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuista Calista, Kolumbiasta. Urhealainen Max Lampinen voitti MM-hopeaa moukarinheitosta. Samana päivänä Saga Vanninen voitti 7-ottelun maailmanmestaruuden ja Juho Alasaari hopeaa seiväshypyssä.
Kuva: SUL

Lampinen ehti hetken aikaa olla jo kilpailun voittaja, kun Kreikan Ioánnis Korakídisin 79,11 kantanut heitto hylättiin. Kreikka jätti protestin, joka hyväksyttiin ja Korakídis nousi mestariksi.

– Nuo tapahtumat eivät haittaa. Olen tosi tyytyväinen hopeaan. Tämä kilpailu meni niin kuin pitkin, Lampinen sanoi.

Lampinen ajoitti kuntonsa mainiosti. Hän heitti karsinnassa ennätyksekseen 75,32 ja kohensi sen finaalissa kolmannella heitolla 75,75:een ja viidennellä 76,33:een, jolla heltisi hopeamitali.

– Ennätykset eivät varsinaisesti olleet yllätys. Tiesin, että olen siinä kunnossa, mutta ne tulivat täydellisessä paikassa, Lampinen sanoi.

– Onnistuin nyt yhdistämään heiton laajuuden ja nopeuden. Tänä vuonna on ollut vähän vaikeuksia saada tehoja heittoon. Nyt se onnistui.

Kolmanneksi sijoittui Kyproksen Iosif Kesidis niin ikään ennätyksellään 76,32. Kesidis hävisi Lampiselle vain yhden sentin.

Vantaalaista Kenttäurheilijat -58 seuraa edustava Lampinen, 17, on 19-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa viides. Hän harjoittelee isänsä Tero Lampisen valmennuksessa. Lampisen perheessä on meneillään juhlaviikot, kun Mico Lampinen voitti edellisellä viikolla EYOF-kisoissa hopeaa moukarinheitossa ja pronssia kiekossa.

Lähde: Suomen Urheiluliiton tiedote