Omnian sekä Haukilahden ja Leppävaaran lukioiden urheilulinjat saivat uusia opiskelijoita

Espoossa mahdollisuudet urheilun ja toisen asteen opiskelun yhdistämiseen ovat hyvät. Urheiluoppilaitos Omnialla on Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä urheilijoiden ammatillisen koulutuksen erityistehtävä, ja Haukilahden ja Leppävaaran lukiot tarjoavat toisen asteen opiskelijoille mahdollisuuden hakeutua urheilulinjalle.
Kuva: Kira Hermonen

Omnian ammatillisiin perustutkintoihin valittiin 2022 yhteishaussa yhteensä 1230 opiskelijaa. Määrällisesti eniten opiskelijoita valittiin liiketoiminnan perustutkintoon 237 opiskelijaa, sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon 192 opiskelijaa sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon 126 opiskelijaa

Omnian urheilijan kaksoisuralle esitti kiinnostuksensa 53 urheilijaa. Omniassa urheilijat voivat yhdistää ammatillisen opiskelun ja tavoitteellisen valmentautumisen urheiluoppilaitoksessa. Omnian ammattilukioon esitti kiinnostuksensa 336 hakijaa. Kaikilla Omniaan valituilla on mahdollisuus suorittaa ylioppilastutkinto ja ammatillinen perustutkinto Omnian ammattilukiossa. 

Leppävaaran ja Haukilahden lukioiden urheilulinjoille hakeneiden määrässä merkittävä nousu

Espoon kaupungin suomenkielisiin lukioihin oli tänä keväänä ensisijaisia hakijoita yhteensä 2 353. Viime vuonna hakijoita oli 2 260, joten hakijoiden määrä nousi 4,1 prosenttia edelliskevääseen verrattuna. Kasvu on ollut samaa tasoa vuosittain. Aloituspaikkoja kohden ensisijaisia hakijoita oli 1,13 (1,14 vuonna 2021). Suurin kasvu ensisijaisten hakijoiden määrässä tapahtui Espoon yhteislyseossa, jonka yleislinjalle haki ensisijaisesti 167 nuorta. Lukumääräisesti eniten ensisijaisia hakijoita oli Otaniemen lukioon (532).

Lukioiden painotukset kiinnostivat nuoria tänäkin vuonna. Sisäänpääsypistemäärät nousivat mm. Leppävaaran ja Haukilahden lukioiden urheilulinjoille, Otaniemen lukion matematiikka- ja luonnontiedelinjalle sekä Kaitaan lukion kuvataidelinjalle. Haukilahden lukion urheilulinjalla ensisijaisten hakijoiden määrä nousi 39,0 prosenttia ja Leppävaaran lukion urheilulinjalla 27,5 prosenttia. Lukioiden urheilulinjat tarjoavat aktiivisille ja huipulle tähtääville nuorille urheilijoille laadukkaat ja joustavat lukio-opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistämisen mahdollisuudet.

Valintatulokset on julkaistu verkkosivuilla – kaikille oppivelvollisille taataan jatko-opiskelupaikka

  • Espoon lukioiden valintatulokset löydät osoitteesta Lukioiden valintatulokset niiden hakijoiden osalta, jotka ovat antaneet siihen suostumuksensa hakulomakkeessa. Onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan!
  • Omnian valintatulokset löydät osoitteessa www.omnia.fi/yhteishaku niiden hakijoiden osalta, jotka ovat antaneet siihen suostumuksensa hakulomakkeessa.
  • Jos et vielä saanut paikkaa, saat apua opiskelupaikan löytämiseen mm. Ohjaamotalosta.
  • Jos sait paikan, ota paikka vastaan viimeistään 30.6.2022.
  • Sivustolle Yhteishaun jälkeen on koottu tietoa, kuinka toimit saatuasi opiskelupaikan tai, jos jäit ilman opiskelupaikkaa.

Lähde: Espoon kaupungin uutinen