Rytmisen voimistelun EM-kilpailut alkavat keskiviikkona Israelissa

Rytmisen voimistelun EM-kilpailut voimistellaan 15.–19.6.2022 Israelin Tel Avivissa. Mestaruuksista kilpaillaan naisten yksilösarjassa ja joukkuesarjassa sekä nuorten yksilösarjassa. Suomea kilpailuissa edustaa rytmisen voimistelun maajoukkue ja neljä yksilövoimistelijaa.
Kuva: Milla Vahtila

Naisten yksilösarjan välinekarsinnat voimistellaan torstaina 16.6. ja perjantaina 17.6. Neliottelun finaali käydään lauantaina 18.6. ja välinekohtaiset finaalit (vanne, pallo, keilat, nauha) sunnuntaina 19.6. Suomea yksilösarjassa edustaa jo toista vuotta SM-kultaa niin neliottelussa kuin jokaisessa välinefinaalissa voimistellut Elisabeth Jamil (Olarin Voimistelijat) sekä SM-mitaleille niin ikään yltänyt Aurora Pohjanvirta (Olarin Voimistelijat).

Joukkuesarjassa kilpailee Suomen maajoukkue, joka lähtee kilpailuun kokoonpanolla Milja Närevaara (Elise), Viliina Sipilä (Elise), Viivi Paasirova (SVS Espoo), Vera Jokinen (Elise) ja Erika Räsänen (Elise). Joukkuesarjassa viiden vanteen ohjelman sekä kolmen nauhan ja kahden pallon ohjelman kaksiottelu käydään lauantaina 18.6. Ohjelmien erilliset finaalit kilpaillaan sunnuntaina 19.6.

Rytmisen voimistelun lajipäällikkö Emma Tast odottaa kilpailun olevan kovatasoinen sekä mielenkiintoinen, sillä lajin säännöt ovat muuttuneet vasta vuoden alussa.

 – Rytmisessä voimistelussa Euroopan mestaruuskilpailut ovat kovatasoinen kilpailu ja osallistuvia maita on paljon, tällä kertaa 39. Koronatauosta johtuen kansainvälistä kilpailukokemusta ei ole voinut samalla tavalla kerätä viimeisen parin vuoden aikana, mutta keväällä kuitenkin kaikki Suomea edustavat voimistelijat ovat päässeet muutamaan kansainväliseen kilpailuun, kertoo Tast kilpailuun valmistautumisesta.

Tavoitteena suomalaisilla on keskittyä omiin suorituksiin ja tehdä omaa parastaan.

– Toivottavasti urheilijat osaavat myös nauttia esiintymisestä yleisön ja tuomareiden edessä, Tast lisää.

Nuorten sarjassa Suomea edustaa kaksi yksilövoimistelijaa, Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat) ja Anastasia Rogozhina (Tampereen Sisu). Nuorten yksilösarjan välinekarsinnat voimistellaan keskiviikkona 15.6. Välinekohtaiset finaalit kilpaillaan torstaina 16.6.

Yle näyttää kilpailuja sekä Yle Areenassa että TV2:ssa. Kilpailuja voi seurata myös virallisen livestriimin kautta.

Lisätietoja rytmisen voimistelun EM-kilpailujen viralliselta kisasivustolta.

Voimisteluliitto tiedottaa kilpailujen etenemisestä suomalaisten osalta.

Lähde: Suomen Voimisteluliiton tiedote