Urhea-verkoston täydeltä ideointia 

Keskiviikkona 18. toukokuuta lähes 100 Urhean piireihin kuuluvaa toimijaa, niin toisen- ja kolmannen asteen oppilaitoksista, valmennuksen asiantuntijatoiminnasta kuin urheiluakatemian sidosryhmistä, kokoontuivat Mäkelänrinteen lukion auditorioon pohtimaan Urhean verkoston tulevaisuutta verkostotyön huippuasiantuntija Timo Järvensivun (KTT, Uotta Oy) luotsaamana. 
Kuva: Esa Aittokallio

Verkostotapaaminen avattiin palkitsemalla vuoden 2022 Urhea-stipendiaatit sekä huomioimalla Opetus- ja kulttuuriministeriön ansioristillä palkitut henkilöt. Varsinainen verkostotyöskentely alustettiin Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kehitystarinalla Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvosen johdolla, minkä jälkeen Timo Järvensivu luennoi tulevaisuuden verkostotyöstä. 

Maria Laakso puhuu mikrofoniin, taustalla dia jossa lukee 
"Kiitos osallistumisestasi! Annathan palautteen verkostotapaamisesta"
Urhea-säätiön hallituksen jäsen ja halliyhtiön varapuheenjohtaja Maria Laakso päätti verkostotapaamisen.
Kuva: Esa Aittokallio

Urhea-säätiön hallituksen jäsen ja halliyhtiön varapuheenjohtaja Maria Laakso kuvasi osuvasti puheenvuorossaan, että Urheassa verkostotyötä on tehty pitkään, itse asiassa jo silloin kun verkostotyö ei vielä ollut trendikästä.  

“Verkostotyön edellytys on, että on avoimin mielin, malttaa kuunnella toisia, välillä toimii veturina, välillä on mukana toisten ollessa vetovastuussa, toisinaan sietää myös toisenlaisia ja ehkä omasta mielestä typerältäkin tuntuvia ajatuksia”, Laakso kuvasi. “Myöhemmin saattaa yllättyä iloisesti huomatessaan, että aikaisemmin typerältä tuntuneet ajatukset ovatkin itse asiassa muotoutuneet älyttömän hyviksi.” 

Ideointia verkoston voimin

Tilaisuuteen osallistuneet henkilöt saivat Järvensivun teoriasession jälkeen itse kääriä hihansa ja ryhtyä pienryhmissä pohtimaan Urhean verkostoa, sen vahvuuksia ja kehittämiskohteita, sekä omien toimijarooliensa merkitystä akatemiaverkostolle. Pienryhmätyöskentelyn päätteeksi eri havaintoja ja ideoita käytiin kollektiivisesti läpi Järvensivun johdolla ja samalla kartoitettiin Urhea -verkoston tärkeimpiä kehityskohteita. 

Yksi verkostotapaamisen järjestäjistä, kaksoisura-asiantuntija Tuuli Merikoski oli tilaisuuden jälkeen positiivisin mielin. Hän kuvasi noin 100 henkilöä yhteen koonneen tilaisuuden tunnelmaa innostuneeksi ja lämminhenkiseksi. 

“Oli hieno päästä kokoontumaan, nämä Urhea-verkoston eri toimijoiden tapaamiset ovat todella tärkeitä. Verkostotyö ja sen kehittäminen on Urhean keskeinen keino menestyksekkäälle toiminnalle, toivottavasti pääsemme jatkamaan työskentelyä Timo Järvensivun kanssa jatkossakin.”  

Teksti: Hanna Kareinen ja Sini Forsblom