IX Coach Webinaari: Ihmisoikeudet urheilun ytimeen – ihmisoikeuksien perusteet valmennustoiminnassa

Miten ihmisoikeudet liittyvät urheiluun? Miten voin edistää niitä valmennustoiminnassa? Suomen Valmentajat järjestää yhteistyössä Ihmisoikeusliiton kanssa koulutuswebinaarin ihmisoikeuksien perusteista urheilun näkökulmasta.

Tavoitteena on lisätä urheilutoimijoiden tietoa ihmisoikeuksista ja kykyä tunnistaa ihmisoikeuskysymyksiä valmennustoiminnassa. Käsittelemme mm. sitä, millä eri tavoin lapsen oikeudet tai syrjinnän kitkeminen voivat näyttäytyä urheilussa.

Koulutuswebinaarin asiantuntijoina/kouluttajina toimivat Samuel Bashmakov ja Kaari Mattila Ihmisoikeusliitosta. Ihmisoikeusliitto on kouluttanut vuodesta 2019 urheilun toimijoita ihmisoikeuksista sekä vaikuttanut ja kampanjoinut ihmisoikeuksien vahvistamiseksi urheilussa. Kehitteillä on valmentajille ja seuratoimijoille suunnattu ihmisoikeuskoulutus osaksi valmennusosaamiskoulutusta. Webinaarissa käydään myös esimerkkien kautta teemaan liittyviä asioita sekä toimintatapoja niihin.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan Suomen Valmentajien sivulla

Kohderyhmä
Webinaari on suunnattu urheilun lajiliittojen ja alueiden kouluttajille ja valmennusvastaaville sekä seuroissa toimiville valmentajille, valmennus-/junioripäälliköille ja muille asiasta kiinnostuneille seuratoimijoille.

Webinaarit ovat yksi Suomen Valmentajien tapa kehittää valmentajien ja valmennuksen osaamista Suomessa ja näitä webinaareja kustannetaan jäsenmaksuilla. Mikäli et ole vielä jäsen, niin voit liittyä tästä! Suomen Valmentajat on webinaarin osallistujiin yhteydessä mahdollisesta jäsenyydestä.

Osallistumismaksu
Webinaari on ilmainen.

Lisätiedot
Eero Simojoki, Puh. 040 837 0371, eero.simojoki@suomenvalmentajat.fi
Samuel Bashmakov Puh. 044 742 0412, samuel.bashmakov@ihmisoikeusliitto.fi

Webinaarin asiantuntijat/kouluttajat
HTM Samuel Bashmakov työskentelee asiantuntijana Ihmisoikeusliitossa. Urheilun saralla hän on kulkenut jalkapallossa Ilveksen junioripolun läpi A-junioreiden SM-tasolle asti ja pelannut myös seuran miesten joukkueissa. Tällä hetkellä hän pelaa Tampereen kolmosdivarissa.

VTT Kaari Mattila on valtiotieteiden tohtori ja työskentelee Ihmisoikeusliiton pääsihteerinä. Kaari on työskennellyt ihmisoikeuksien parissa pitkään järjestöissä, ulkoministeriössä ja tutkijana. Vapaa-aikanaan hän kuskaa omia ja muiden lapsia treeneihin sekä kannustaa kentän laidalla.

Samuel ja Kaari ovat jäseniä urheilun eettisten asioiden neuvottelukunnassa ja olleet mukana rakentamassa Älä riko urheilua -kampanjaa.