Olivia Lisko voitti Vuokatissa Nuorten Olympiafestivaaleilla hopeaa taitoluistelussa

Olympiafestivaalit (EYOF) on Euroopan Olympiakomiteoiden perustama ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojelema monilajinen kilpailutapahtuma 14–18-vuotiaille urheilijoille. Vuodesta 1991 alkaen järjestetyssä tapahtumassa kohtaavat joka toinen vuosi niin talvi- kuin kesälajien nuoret urheilijat.

Kilpailujen taso on kova, monet takavuosien EYOF-mitalisteista tunnetaan nykyisin oman lajinsa mestareina. Tällä viikolla Vuokatissa mitalistien joukkoon kiilasi myös 15-vuotias Olivia Lisko.

Olivia Lisko otti kärkipaikan keskiviikon lyhytohjelmakilpailussa, jossa hän keräsi varman puhtaalla suorituksellaan komeat ennätyspisteensä 57,94. Torstai-iltana käydyssä vapaaohjelmassa espoolaisella oli pieniä vaikeuksia, ja hän saavutti kilpailussa hopeaa yhteispistein 155,03. Voittoon kiri Ranskan 17-vuotias Lorine Schildt 166,98 pisteellä.

– Olen tietysti tyytyväinen, hopea ei koskaan ole häpeä, mutta ohjelmaani tuli useita vähän tyhmiä virheitä, kuten lutzin ja ritin helpottuminen. Harmittaa, että jäin kauas kauden parhaista vapaaohjelmapisteistäni, pohti analyyttisena urheilijana tunnettu Olivia.

Hopeallakin hän sijoittuu kovaan joukkoon. Aiempien olympiafestivaalien tyttöjen taitoluistelun mitalisteista löytyvät muun muassa Anna Shcherbakova ja Alina Zagitova, molemmat sekä olympiavoittajia että maailmanmestareita. Lähde STLL