Urhean toimijoille ansioristit

Kuva: Sampo Suihko ja Juha Ojajärvi jakoivat Urhea-stipendit uimari Laura Lahtiselle ja jalkapalloilija Lotta Lindströmille joulukuussa 2021. Kuvaaja: Esa Aittokallio

Urhean toimijoille ansioristit

Urheiluministeri Antti Kurvinen on myöntänyt Opetus- ja kulttuuriministeriön ansioristit 26.2.2022 Urhean pitkäaikaisille luottamushenkilöille:

  • Petteri Huurre, Urhea-säätiön hallituksen jäsen
  • Juha Ojajärvi, Urhea-säätiön hallituksen puheenjohtaja
  • Sampo Suihko, Urhea-säätiön hallituksen jäsen, Urhea-halli Oy:n hallituksen puheenjohtaja
  • Henrik Wolff, Urhea-säätiön hallintoneuvoston puheenjohtaja

Palkitut ovat olleet keskeisinä toimijoina rakentamassa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaa, joka on ollut yhtenä suunnannäyttäjänä koko suomalaisen urheiluakatemiajärjestelmän rakentumisessa.

Jokainen näistä ansioristin saaneista on ollut merkittävässä roolissa Urhea-säätiön perustamisessa sekä kehittämisessä. Heidän vapaaehtoistyönä tehty työpanoksensa on ollut merkittävä, kun Urhea-säätiöstä on kasvanut konserni, joka on mm. rakennuttanut Urhea-kampuksen Helsinkiin.

– ”Huomionosoitukset menivät todella oikeille henkilöille. He ovat kaikki olleet merkittävällä tavalla rakentamassa Urheaa ihan se alkumetreistä alkaen. Luottamushenkilöiden työ jää usein huomioimatta, mutta sen merkitys on valtava. Ilman tällaisia sitoutuneita ja viisaita ihmisiä emme tuntisi Urheaa sellaisena kuin sen tänä päivinä tunnemme”, toteaa Urhea-säätiön toimitusjohtaja Simo Tarvonen.

Urhea haluaa onnitella Petteriä, Juhaa, Sampoa ja Henrikiä. Suurkiitos tekemästänne työstä Urheassa!

Onnittelemme myös Urhean fysiikkavalmennuksesta vastaavaa valmentajaa Erik Piispaa, joka palkittiin ansiomitalilla kullatuin ristein!

OKM:n palkitut 2022 (sivun oikeassa reunassa, kohdassa Myönnetyt ansiomerkit 2022)