Pikajuoksija Kalle Hirvi viihtyy HAA-ohjelmassa

Pikajuoksija Kalle Hirven harjoittelu muuttui pohjia myöten, kun hän aloitti syksyllä Mäkelänrinteen lukion yleisurheilijoille suunnatussa HAA-ohjelmassa.

– Nyt on ihan eri luokan puitteet, valmennus on ammattimaisempaa ja pystyn hyödyntämään eri alojen asiantuntijoita. Kirkkonummella ei ollut kunnon olosuhteita, Hirvi vertaa.

Hirvi, 16, ei ole valintaansa katunut, vaikka lukio olisi ollut lähempänäkin.

– Kirkkonummella olisi ollut lukio 5 minuutin viiden päässä kotoa. Se oli vaihtoehto, mutta 9. luokan lopussa oli tullut menestystä urheilussa, niin aloin miettiä koulun valintaa. Osallistuin HAA:n infotilaisuuteen, ja päätin hakea mukaan, Hirvi kertoo.

Tämän vuoden infotilaisuus ysiluokkalaisille, valmentajille, vanhemmille ja seuroille on torstaina 3.2. klo 17.30-19.00 teams-yhteydellä. Mukaan pääsee tästä linkistä: https://www.hel.fi/mrl/fi/uutiset/marskyn-yleisurheiluinfo+2022

Kalle Hirvi seisoo Urhea-hallin voimailutilan vieressä
Hirvi harjoittelee Harri Laihon valmennuksessa HAA-ohjelman yhdentoista yleisurheilijan ryhmässä ja nauttii Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian Urhea-hallista, joka tarjoaa huipputason valmennuskeskuksen puitteet.

Hirvi: ”Asiantuntijat ovat auttaneet todella paljon”

Hirvi juoksi kesällä 100 ja 200 metriltä 16-vuotiaiden SM-hopean ja -pronssin ja pudotti 100 metrin ennätyksensä 11,12:een. Myötätuulessa hän kiiti etusuoran 10,83.

– En ajatellut ennen, että minusta tulisi ammattiurheilija. Nyt ajattelen, että olisi hienoa keskittyä jonkin aikaa urheiluun ja katsoa mihin omat rahkeet riittävät, Hirvi miettii.

Hirvi harjoittelee Harri Laihon valmennuksessa HAA-ohjelman yhdentoista yleisurheilijan ryhmässä ja nauttii Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian Urhea-hallista, joka tarjoaa huipputason valmennuskeskuksen puitteet.

– Kaikki on nyt suunnitelmallisempaa ja olosuhteet mahdollistavat täysin erilaisen harjoittelun kuin Kirkkonummella, missä treenasin yksin. On ollut hienoa treenata porukan kanssa. Siinä tulee kilpailua ja voi katsoa muista mallia, Hirvi sanoo.

Harjoittelua johtavat valmentajat Laiho ja Diari Sharifi ja sitä tukevat fysioterapeutti Juha Koistinen, psyykkinen valmentaja Kim Forsblom ja ravintovalmentaja Vili Jaakola.

– Asiantuntijat ovat auttaneet todella paljon. Varsinkin fysioterapeutti ja psyykkinen valmentaja. Iso plussa on myös ravintovalmennus, Hirvi kiittelee.

Lue lisää Yleisurheilu.fi -sivulta

Lähde: Yleisurheilu.fi