Judoka Oskari Mäkiselle hopeaa Portugalin Grand Prix -turnauksesta

Judoka Oskari Mäkinen otteli lauantaina 28.1. loistokkaan päivän Portugalin Grand Prix -turnauksessa saavuttaen uransa ensimmäisen IJF-tason mitalinsa.

Nummelan Judoa edustava 22-vuotias urheilijanuorukainen taisteli vakuuttavasti voittoon kaikki neljä otteluaan ennen finaalia, jossa hallitsevan maailmanmestarin (WRL 2.) Belgian Matthias Cassen, joka on edennyt nousujohteisesti viime vuoden maailman kärkeen ja kamppaili Tokion olympialaisissa pronssille. Tällä kertaa moninkertainen arvokisamitalisti ja useissa IJF-turnauksissa mitaleille yltänyt 24-vuotias belgialainen vei vielä voiton, mutta Mäkinen näytti tänään sen, mihin parhaimpina päivinään voi yltää. Mäkinen sai murtauduttua hopeamitalillaan kansainvälisen judomaailman mieleen ja napattua samalla arvokkaita ranking-pisteitä myös tulevaan olympiakarsintaa varten. Hän kommentoi suoraan palkintojen jaon jälkeen kuulumisiaan seuraavasti:

– Jäi kyllä hyvä fiilis päivästä. Sain ulosmitattua kovan Turkin harjoitusleirin hyödyn tässä kilpailussa. Siellä pääsin ottamaan maailman huippuja vastaan ja näkemään, että hekin ovat ihan voitettavissa olevia, samanlaisia urheilijoita kuin itsekin. Kansainvälisellä valmistautumisella oli vaikutusta ottelemiseeni tänään, sillä lähdin kohtaamaan jokaisen vastustajani ennakkoluulottamasti ja rohkeasti.

Lue lisää Judoliiton sivulta