Nuorten maajoukkuepelaaja HJK:n organisaatioon – seuran ja oppilaitoksen yhteistyö avainasemassa

Rovaniemeläinen Miska Ylitolva siirtyy HJK:hon Rovaniemen Palloseurasta ja jatkaa lukio-opiskelujaan Helsingissä Mäkelänrinteen Urheilulukiossa.

HJK ja Mäkelänrinteen lukio haluavat taata nuorille pelaajille toimivan mallin yhdistää opiskelu ja ammattimainen harjoittelu. HJK:n ja Mäkelänrinteen lukion yhteistyö onkin yksi tapa, jolla Urhea tiivistää yhteistyötään jalkapallon ammattilaisseurojen kanssa.

HJK ja Miska Ylitolva, 17, ovat tehneet 2+1 -vuotisen pelaajasopimuksen

Vuonna 2004 syntynyt Miska Ylitolva siirtyy HJK:hon Rovaniemen Palloseurasta. Nuoresta iästä huolimatta Ylitolva on pelannut korkealla tasolla niin miesten Ykkösessä kuin Kakkosessa.

– HJK:ssa kaikki on mennyt hyvin. Olen päässyt hyvin mukaan edustusjoukkueen vauhtiin ja minut on otettu hyvin vastaan uutena pelaajana. Tavoitteena on päästä pelaamaan niin paljon kuin mahdollista, Ylitolva sanoo.

Poikamaajoukkueissa hän on edustanut Suomea U15-, U16- ja U17-maajoukkueessa.

– HJK ja Mäkelänrinteen urheilulukio ovat jo pitkään rakentaneen yhteistyössä toimivaa mallia, joka mahdollistaa nuorelle urheilijalle arjessaan yhdistämään tasapainoisesti tavoitteellisen jalkapallon pelaamisen ja opiskelun. Uuden Urhea-kampus-olympiavalmennuskeskuksen valmistuminen avaa mahdollisuuden ottaa askelia vielä parempaan yhteistyöhön nuoren huippu-urheilijan kokonaisvaltaisessa tukemisessa. Tästä viimeisimpinä konkreettisina esimerkkinä ovat HJK:n nuorten maajoukkuepelaajien Aleksi Partasen ja Miska Ylitolvan sujuva siirtyminen osaksi tätä kokonaisuutta, HJK:n urheilujohtaja Miika Takkula kertoo tyytyväisenä.

Jalkapalloilija Miska Ylitolva ja Urhea-säätiön toimitusjohtaja, Mäkelänrinteen lukion apulaisrehtori Simo Tarvonen

Lue lisää HJK:n uutisesta