Sailing Team Finland uudistuneena kohti Pariisia: ”Haluamme palauttaa Suomen mitalikantaan”

Sailing Team Finlandin tuoreet maajoukkue- ja haastajaryhmät kaudelle 2022 on julkistettu. Suomi suuntaa kohti Pariisin 2024 olympiapurjehduksia sitoutuneiden huippu-urheilijoiden sekä monipuolista osaamista edustavan valmennustiimin voimin. 

Pariisi 2024 -hanketta vetää Suomen Purjehdus ja Veneilyn valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko. ”Tokiossa neljä venekuntaamme menestyi hyvin, ja osa urheilijoista taisteli mitaleista aina regatan loppuun asti. Lisäksi loppuvuoden luokkakohtaisissa MM- ja EM-kilpailuissa saavutimme kolme pistesijaa, ja nuoret nousivat lähemmäksi maailman kärkeä. Toki edellä mainituissa kilpailuissa ei nähty kaikkia maailman eturivin urheilijoita, ja laivueet olivat normaalia pienempiä. Silti tulokset ovat selkeä merkki kehityksestä ja hyvästä suunnasta kohti Pariisia.

Urhean asiantuntijoista purjehduksen valmennustiimeissä ovat mukana fysiikkavalmentajat Erik Piispa, Ari Haapalainen, Kimmo Kourunen, ravitsemusasiantuntijat Laura Manner ja Vili Jaakola, vastuufysioterapeutti Leeni Kauppinen, psyykkinen valmentaja Kim Forsblom sekä kaksoisura-asiantuntijat Juha Dahlström ja Tuuli Merikoski.

Urhean fysiikkavalmentajilla on iso vastuu urheilijoiden kotimaanvalmennuksesta ja harjoittelun rytmittämisestä sekä muiden Urhean asiantuntijoiden hyödyntämisestä valmennusprosessissa. Fysiikkavalmentajat tekevät tiivistä yhteistyötä ulkomaalaisten lajivalmentajien kanssa.

”Tämän tyyppinen kokonaisvastuu mm. asiantuntijatoiminnasta on uutta ja sitä kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa purjehduksen kanssa”, summaa Urhean valmennuspäällikkö Mika Saari.

Ari Haapalainen, Vili Jaakola, Kimmo Kourunen, Mika Saari, Laura Manner, Erik Piispa, Leeni Kauppinen ja Simo Tarvonen seisovat yhdessä ja katsovat kameraan. Taustalla dia Pariisi 2024 -olympiadin avaustilaisuus
Urheasta olivat Pariisi 2024 -olympiadin julkistustilaisuudesssa mukana (vas.) Ari Haapalainen, Vili Jaakola, Kimmo Kourunen, Mika Saari, Laura Manner, Erik Piispa, Leeni Kauppinen ja Simo Tarvonen.
Kuvaaja: Vesa Koivunen
Sailing Team Finland Maajoukkue 2022
 1. Grönblom-Hokka
 2. Kurtbay-Keskinen
 3. Nooa Laukkanen
 4. Monika Mikkola
 5. Tuuli Petäjä-Sirén
 6. Kaarle Tapper
 7. Valtteri Uusitalo
Sailing Team Finland haastajat 2022
 1. Aleksandra Blinnikka
 2. Otto Dahlberg
 3. Jakob Eklund
 4. Korhonen-Bremer
 5. Noel Laukkanen
 6. Martin Mikkola
 7. Muhonen-Muhonen
 8. Noora Ruskola
 9. Filip Store
 10. Aleksi Tapper

Lue lisää: Suomen Purjehdus ja Veneily -uutinen 22.12.2021