Emil Soravuo on Pääkaupunkiseudun paras urheilija – Urhea-kampus Vuoden urheiluteko

Espoossa 28.3.1997 syntynyt mutta nykyään Helsingissä Urhea-kampuksessa asuva, Espoon Telinetaitureita edustava Emil Soravuo on Pääkaupunkiseudun paras urheilija vuonna 2021. Valinnan teki Helsingin Urheilutoimittajat ry (HUT). Palkitsemistilaisuus järjestettiin keskiviikkona 15. joulukuuta Laajasalon opistossa Helsingissä.

Emil Soravuo saavutti lokakuussa Japanissa telinevoimistelun MM-kisoissa permannolla pronssia. Telinevoimistelun MM-mitali oli Suomelle ensimmäinen sitten Jani Tanskasen vuoden 1997 rekkikullan ja permannolta Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen.

– Kilpailunilo tulee ensimmäisenä mieleen, kun mietin, miten menestys on kohdallani mahdollista. Kilpaileminen vaatii kylmäpäisyyttä, eikä itse kisatilannetta saa stressata. Fasiliteetit ja treeniolosuhteet ovat myös todella isossa roolissa, Soravuo luetteli menestymisen edellytyksiä tuoreeltaan palkintojenjakotilaisuudessa.

– Opiskelen, syön ja treenaan nykyään Urhea-kampuksella. Kaikki on käden ulottuvilla. Minun ei tarvitse käyttää energiaa mihinkään ylimääräiseen. Urhea on mahdollistanut minulle täydellisen keskittymisen treenaamiseen. Arvokisamitali motivoi minua entistä kovemmin myös tulevaisuuteen. Itse MM-kisat oli onnistunut suoritus koko Suomen joukkueelta, Soravuo muistutti.

HUT on jakanut Pääkaupunkiseudun parhaan palkinnon 42 kertaa, vuodesta 1980 lähtien. Soravuo on ensimmäinen tittelin saanut telinevoimistelija. Joukkuevoimistelulle kunnia lohkesi vuonna 2004, kun MM-kultaa saavuttanut Olarin Voimistelijoiden Dynamot palkittiin Pääkaupunkiseudun parhaana. Tittelin voi siis saada myös joukkue.

Emil Soravuo seisoo käsillään nojapuilla
Emil Soravuo asuu, opiskelee ja treenaa Urhea-kampuksella

Vuoden urheiluteko -palkinto Urhea-kampukselle

Pääkaupunkiseudun vuoden 2021 urheiluteosta HUT palkitsi Urhea-kampuksen valmistumisen. Viime kesänä Helsingin Vallilaan valmistunut kampus on Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian koti. Myös Olympiavalmennuskeskus Helsinki toimii kampuksella, johon kuuluvat Urhea-halli, Urhea-koti, Mäkelänrinteen lukio sekä Mäkelänrinteen uintikeskus.

Urhea tukee urheilijan kaksoisuraa yksilöllisesti. Päätavoitteena on mahdollistaa huippu-urheilijoiden hyvä arki niin urheilu-uran aikana kuin sen jälkeenkin. Urhea-kodissa on urheileville opiskelijoille 83 huoneistoa (yksiöitä, kahden henkilön kaverikämppiä ja neljän henkilön soluja).

– Kampuksen vaatimustaso on korkea ja kehitystyötä on jatkettava kunnianhimoisesti edelleen, jotta säilytämme kansainvälisen tason laatustandardit nyt ja tulevaisuudessa, palkinnon vastaanottanut Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen totesi. Palkintoa olivat Tarvosen kanssa noutamassa Urhea-halli Oy:n liiketoimintajohtaja Kaisa Vikkula sekä tilaajan edustajana rakennushankkeessa toiminut, Kisakallion olosuhdejohtaja Marko Ruti.

– Unelma Urhea-kampuksesta on elänyt jo pitkään. Nyt urheilijoiden päivittäinen valmentautuminen kansainvälisen tason ympäristössä kaksoisuran mahdollistaen ja tarvittavien asiantuntijoiden ympäröiminä on Suomessa mahdollista, Tarvonen iloitsi.

HUT on jakanut Vuoden urheiluteko -palkinnon 33 kertaa, vuodesta 1989 lähtien. Palkintojenjakotilaisuuden voi katsoa tallenteena Kaupunki.tv:n Youtube-kanavalta alla olevasta linkistä.

Lisätiedot:

Matti Hannula
HUT:n puheenjohtaja
0400 845 590

Teksti ja otsikon kuva: Matti Hannula/Helsingin Urheilutoimittajat ry