Urheiluvammojen ehkäisy ja kuormituksen seuranta aiheina kansainvälisessä konferenssissa

IOC World Conference on Prevention of Injury and Illness in Sports järjestettiin Monacossa 25.-27.11.2021. Urheasta kongressiin osallistuivat Suomen urheilufysioterapiayhdistys SUFt ry:tä edustaneet Simone Kallonen ja Leeni Kauppinen. 

Kongressi oli laatuaan kuudes. Se on aiemmin järjestetty kaksi kertaa Oslossa ja kolme kertaa Monacossa. Kongressissa oli yhteensä valittavana yli 100 luentoa ja workshopia, ja luennoitsijoita oli 132 ympäri maailman.  

Kongressin aiheet käsittelivät muun muassa erilaisia urheiluvammoja ja niiden ehkäisyä, kuormituksen seuraamisen ja erilaisten screenausten käyttöä urheilijoiden terveyden seurannassa, Covid-2 infektiota, sekä kuumien olosuhteiden vaikutuksia urheilussa. Myös urheilijan psyykkisen hyvinvoinnin merkitys ja sen huomioiminen tuotiin kongressissa vahvasti esille, ja myös urheilun parissa tapahtuvaa syrjintää ja kiusaamista käsiteltiin.  

Kaikkineen kongressi oli erittäin antoisa, ja hienoa oli myös ympäri maailmaa tulevien kollegoiden tapaaminen. Suomesta osallistujia oli upeasti suuri määrä: mm.  urheilulääkäreitä, fysioterapeutteja ja tutkijoita.

Kuvassa Simone Kallosen (kesk.) ja Leeni Kauppisen (oik.) lisäksi Ben Waller

Teksti: Leeni Kauppinen