Urhea mukana WeThe15-tukijoukoissa

Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian hoivissa urheilee myös moni vammaisurheilija. Miten yhdenvertaisuus on huomioitu uuden Urhea-kampuksen toteutuksessa, ja mitkä ovat Urhean keinot edistää yhdenvertaisuuden toteutumista niin urheilumaailmassa kuin yleisemminkin?

Kansainvälisen Paralympiakomitean IPC:n aloittama WeThe15-kampanja kiinnittää huomion 15 prosenttiin maailman väestöstä, jolla on jokin vamma. Tämä maailmalla 1,2 miljardin ja Suomessa 700 000 ihmisen joukko on liian iso sivuutettavaksi esimerkiksi yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa. Kampanjan myötä halutaan tuoda esiin erilaisia näkemyksiä yhdenvertaisuudesta.

Mitä yhdenvertaisuus merkitsee Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemiassa, ja kuinka se on vaikuttanut uuden URHEA-kampuksen toteutukseen?

– Ihan alusta saakka, kun tätä kokonaisuutta lähdettiin suunnittelemaan, osallistimme vahvasti eri lajien urheilijat ja otimme myös vammaisurheilijat, näkövammaiset urheilijat ja kaikki erityistarpeita tarvitsevat ihmiset huomioon, kertoo Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian toimitusjohtaja Simo Tarvonen.

– Kaikki mitä urheilija arjessa tarvitsee – päivittäinen valmentautuminen, terveydenhuolto, asiantuntijat, opiskelu, ruokailut ja myös asuminen – kaikki onnistuu tässä samassa paikassa. Tämä on punainen lanka koko ideassa, Tarvonen jatkaa.

Lue lisää Paralympiarahaston sivulta