Urhea-säätiö hakee huippujoukkueeseensa vastuulääkäriä

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on vuonna 2003 käynnistynyt Suomen Olympiakomitean hyväksymä valtakunnallinen urheiluakatemia, jonka yhteydessä toimii valtakunnallinen Olympiavalmennuskeskus Helsinki. Urhean taustalla toimii Urhea-säätiö.

Urhea-kampuksen valmistuttua kesällä 2021 Urhea-säätiö hakee huippujoukkueeseensa Urhean ja Olympiavalmennuskeskus Helsingin vastuulääkäriä 50 %:n työsuhteeseen ajalle 1.1.2022 – 31.12.2023.

Työsi vastuulääkärinä painottuu olympiavalmennuskeskuksen urheilijoiden valmennusprosessin tukemiseen. Tuot lääketieteellisen osaamisesi joustavasti ja yhteistyökykyisesti urheilun toimintaympäristöön sekä Urhean moniammatilliseen asiantuntijatiimiin. Tavoittelet vastuullista ja menestyvää huippu-urheilua sekä terveyttä edistävää urheilijan polkua.

Tärkeä osa työtäsi on urheilijoiden ja valmentajien kohtaaminen urheiluympäristöissä. Rakennat Urhea-kampuksen lääkäriyhteisöä ja erikoislääkäriverkostoa suomalaisen urheilun tueksi. Teet tiivistä yhteistyötä Suomen Olympiakomitean ylilääkärin, Helsingin Urheilulääkäriaseman ylilääkärin ja valtakunnallisen asiantuntijaverkoston kanssa. Osallistut liikuntalääketieteeseen erikoistuvien lääkäreiden kouluttamiseen. Työsi operatiivisesta johtamisesta vastaa Urhea-säätiö yhdessä Olympiakomitean ylilääkärin kanssa.

Kelpoisuusvaatimuksena on terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetussa laissa 559/94 säädetty laillistus tai lupa toimia lääkärin tehtävissä. Edellytämme liikuntalääketieteen erikoislääkäritutkintoa tai vastaavaa tehtävään soveltuvaa erikoislääkäritutkintoa sekä aikaisempaa kokemusta huippu-urheilussa toimimisesta. Myös erikoistumisopintojensa loppuvaiheessa olevien hakemukset huomioidaan. Lisäksi edellytämme hyviä yhteistyö-, vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja.

Tarjoamme mielenkiintoisen ja vastuullisen tehtäväkentän huippu-urheiluyhteisön ytimessä, ammattitaitoiset työtoverit ja todellisen näköalapaikan suomalaiseen huippu-urheiluun.

Työsuhteessa noudatetaan kulloinkin voimassa olevaa PALTA:n ja JHL:n välistä Urheilujärjestöjä koskevaa työehtosopimusta. Valitun tulee ennen tehtävän vastaanottamista esittää rikosrekisterilain 504/2002 mukainen rikosrekisteriote. Työsuhde edellyttää Opetus- ja kulttuuriministeriön kautta tulevan rahoituksen jatkumista sopimuskauden ajan.

Työsopimukseen sovelletaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Vapaamuotoiset hakemukset palkkatoiveineen ja ansioluetteloineen tulee lähettää 5.11.2021 mennessä osoitteeseen marianne.hoffren@urhea.fi. Valinnassa huomioidaan hakijan pätevyys, tehtävää tukeva aiempi kokemus sekä soveltuvuus tehtävään.

Lisätietoja

Lisätietoja tehtävästä antavat:

Urhea-säätiön toimitusjohtaja Simo Tarvonen simo.tarvonen@urhea.fi

Suomen Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtonen maarit.valtonen@olympiakomitea.fi

Urhea on yhteistyöverkosto, joka tukee urheilijoiden päivittäisharjoittelua, auttaa urheilun ja koulutuksen yhdistämisessä sekä tuo valmennuksen asiantuntijapalvelut urheilijan ja valmentajan arkeen. Urhean johtoajatus on ”Parempi arki tuo paremman tuloksen”.

Arvoinamme ovat suomalaisen urheilun arvot. Meille tärkeää on innostus työhön, yhdessä tekeminen ja arvostus muita kohtaan.