Yksilölliset-ryhmän treeneissä kannustava ilmapiiri

Esittelyssä: kiipeilyurheilija Johanna Tuuri

Tapasimme lukion ensimmäisellä vuosikurssilla opiskelevan kiipeilyurheilija Johanna Tuurin testitapahtuman yhteydessä Mäkelänrinteen uimahallissa. Tapanilan Erää edustava Tuuri kertoo pitäneensä aamutreeneistä todella paljon, sillä treenit ovat olleet kivoja ja monipuolisia. Hän mainitsee ilmapiirin olevan kannustava niin Mäkelänrinteen lukiossa kuin aamutreeneissäkin. Urhean fysiikkavalmentaja Roope Rissanen seurasi urheilijoiden testejä Mäkelänrinteen uintikeskuksella mielissään, ja kertoi etätreenien tulleen tutuksi talven aikana niin hänelle kuin urheilijoillekin. 

Yksilölliset-ryhmässä useiden eri lajien urheilijoita

17-vuotias Tuuri on harjoitellut treeniryhmässä “yksilölliset”, johon kuuluvat urheilijat lajeista, joilla ei ole erillistä lajitreeniryhmää. Kiipeilyn lisäksi tällaisia lajeja ovat mm. cheertanssi, cheerleading, discotanssi sekä soutu. “On ollut kivaa tutustua yksilölliset-ryhmässä uusiin lajeihin ja tottakai myös uusiin ihmisiin, joihin ei välttämättä olisi muuten tullut tutustuttuakaan”, Tuuri kuvailee. Kiipeilyn lajitreenit tapahtuvat Tuurin kotihallissa Tapanilassa, mutta myös muualla pääkaupunkiseudulla.