Perinteinen huippu-urheilu ja elämäntapalajit voivat oppia paljon toisiltaan – ”Kelpaisi monelle lajille esimerkiksi”

Kimmo Yli-Jaskari on toiminut Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön yhdyshenkilönä monelle uutena suomalaiseen huippu-urheilujärjestelmään liittyneelle lajille. Rullalautailun kanssa yhteistyö on syventynyt. Uudenlainen ajattelutapa antaa virikkeitä puolin ja toisin.

Olympiakomitean verkkosivuilla on tällä viikolla pureuduttu kolmeen saman suuntaisessa tilanteessa olevaan lajiin: rullalautailuunbreakdanceen ja freeskihin. Kaikki kolme lajia ovat tulleet viime vuosina mukaan suomalaiseen huippu-urheilujärjestelmään, vaikka niiden juuret ovat ns. elämäntapaurheilussa, eikä niitä herkästi mielletä huippu-urheiluksi sanan perinteisessä merkityksessä – edes lajien sisällä.

Kesällä käytäviin Tokion olympiakisoihin otettiin mukaan neljä täysin uutta lajia: karate, kiipeily, lainelautailu ja rullalautailu. Näistä karaten perinteet ovat perinteisen huippu-urheilun näkökulmasta pidemmät, ja laji kuului jo aiemmin esimerkiksi Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tukiohjelmiin. Muiden mainittujen lajien perinne ja juuret ovat jossain ihan muualla.

Lue lisää OK:n sivuilta tästä