Ohjatun harrastustoiminnan rajoitukset sisällä ja ulkona liikuntapalvelun tiloissa ja koulujen liikuntasaleissa

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan osalta rajoituksia puretaan pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmässä erikseen päätettävällä tavalla. Helsinki omalta osaltaan toimeenpanee pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmässä 20.4.2021 ja 27.4.2021 tehdyt linjaukset:

  • 2001 syntyneiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta on mahdollistettu ulkotiloissa rajoitetusti. Ulkoliikuntapaikkojen pukukoppitilat pidetään kuitenkin yhä kiinni (WC-tilat auki). Myös muut kuin liikuntaharrastukset ovat mahdollisia ulkotiloissa. 
  • 2001 syntyneiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta mahdollistetaan myös sisätiloissa 3. toukokuuta alkaen rajoitetusti. 
  • Lähikontakteja tulee välttää harjoittelun aikana. Harjoittelu on toteutettava niin että lähikontaktit on tosiasiallisesti mahdollista välttää ja ryhmän koko on suhteutettu harrastustilaan. 
  • Mahdollisuus uimahallikäynteihin avataan erityisuimakortin haltijoille 3. toukokuuta alkaen Pirkkolan ja Itäkeskuksen uimahalleissa normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Saunat ja kuntosalit pidetään kuitenkin toistaiseksi suljettuina. Myös Urheiluhallit oy:n hallinnoimat Mäkelänrinteen ja Vuosaaren uimahallit avataan rajoitetuin aukioloin 3.5. alkaen erityisuimakortin haltijoille. 

Harrastustoiminnan avaaminen edellyttää terveysturvallisuussuunnitelman toimittamista kaupungille. Suunnitelmassa on muun muassa kuvattava, miten toiminnassa vältetään lähikontakteja ja miten ryhmän koko on suhteutettu harrastustilaan. Jos suunnitelma on jo toimitettu ja toiminta jatkuu samanlaisena, ei suunnitelmaa tarvitse toimittaa uudelleen.

Nykyisten päätösten mukaisesti vuonna 2001 syntyneiden sisä- ja ulkoliikuntamahdollisuudet sekä erityisuimakortin haltijoiden uintimahdollisuus jatkuvat rajoitetusti 16. toukokuuta saakka. Muutoin ulko- ja sisäliikuntapaikat on suljettu 16. toukokuuta saakka. Viikoittain tarkastellaan, mitä rajoituksia voidaan seuraavaksi purkaa.

Vanhempien kuin 2001 syntyneiden vuoroja ei peruta automaattisesti, vaan ne tulee perua varaajan toimesta. Peruutukset tulee tehdä sekä sisä- että ulkotilojen vuoroista. Vuorojen peruutukset tulee tehdä keskiviikkoon 5.5.2021 mennessä osoitteeseen liikuntapaikkavaraukset@hel.fi. Tämä koskee kaikkia yli 20-vuotiaiden vuoroja, sekä myös alle 20-vuotiaiden kilpailuja, otteluita, harjoitusotteluita, tapahtumia ja sarjatoimintaa.

Kaikki peruuttamattomat vuorot laskutetaan tilavarausasiakkailta. Peruutus koskee vuoroja 16.5. saakka, mutta perua voi myös kaikki kevään jäljellä olevat vuorot. Perua voi myös ne alle 20-vuotiaiden vakiovuorot, joita ei käytetä.

Uusia vuoroja ei myönnetä sisätiloihin toukokuulle.