Haukilahden lukion Ada Eronen, 17, ja Julia Schalin, 16, ovat poikkeuksellisia urheilijoita – pelaavat Suomen huipulla samaan aikaan kahdessa lajissa

Haukilahden lukion Ada Eronen, 17, ja Julia Schalin, 16, ovat poikkeuksellisia urheilijoita – pelaavat Suomen huipulla samaan aikaan kahdessa lajissa

Ada Eronen ja Julia Schalin tavoittelevat toista peräkkäistä Suomen mestaruutta Kiekko-Espoon paidassa. Samaan aikaan kaksikko valmistautuu läpimurtokauteen Kansallisessa liigassa FC Hongan väreissä. Linkki Yle Urheilun Antti-Jussi Korhosen tekemään artikkeliin alalaidassa.

Vielä kun Schalin on tällä viikolla alle 17-vuotiaiden maajoukkueen mukana jatkokarsinnassa tavoittelemassa EM-kisapaikkaa, ei vapaa-aikaa juuri jää.

– Tämä viikko on kyllä kiireinen, kun alkaa molemmat tärkeät pelit. Ehdin kuitenkin tekemään koulua ja jää minulla vähän vapaa-aikaakin, Schalin sanoo.

Maajoukkuekomennuksen vuoksi Schalin on poissa viikonloppuna niin Kiekko-Espoon pudotuspeliavauksesta KalPaa vastaan kuin FC Hongan liigakokoonpanostakin, kun kausi alkaa kotiottelulla PK-35:ttä vastaan.

– Valinta näiden kahden ottelun välillä olisi vaikea. Lätkäpeli varmaan menisi edelle, kun siellä pelataan kauden tärkeimpiä pelejä, Schalin jatkaa.

Haastatteluhetkellä Ada Eronen ei vielä tiedä, pelaako hän lauantaina Kiekko-Espoon vai Hongan riveissä.

Eronen kertoo, että tasapainottelu kahden lajin välillä vaatii paljon keskustelua valmentajien kanssa, jotta harjoittelu tukisi mahdollisimman paljon toisiaan.

– Pitää olla selvää, että mistä tapahtumasta voi olla pois ja mistä ei, Eronen sanoo.

Lue lisää Yle Urheilun jutusta tästä linkistä