För lärare och skolor

1. Växa Till Idrottare allmänträning  För att stödja den unga idrottarens utveckling i mångsidiga idrottsfärdigheter […]

Nuoret tekevät liikuntatunnilla lihaskuntoharjoitteita

1. Växa Till Idrottare allmänträning 

För att stödja den unga idrottarens utveckling i mångsidiga idrottsfärdigheter har  man tillsammans med Finlands Olympiska Komitté skapat en allmänträning studiehelhet. Studiehelheten nyttjas i nätverkets skolor på lektioner av tillvals gymnastik. Skolans gymnastiklärare ansvarar för lektionerna. Material kan hittas. www.kasvaurheilijaksi.fi

(Tidigare material 2018-2022 på finska  7. lk tuntimateriaali8. lk tuntimateriaali9. lk tuntimateriaali)

2.Växa Till Idrottare studieböcker 

I Urheas skolor anväder man Växa till Idrottare studieböcker. Den finns i både pappersform och som e-bok. Studiematerialet och studieboken kan användas i skolor på gymnastik-, hälsokunskaps-, hushållskunskap-, studiehandlesningslektioner samt för hemuppgifter. Varje årskurs har en egen bok. De centrala teman i böckerna är träning, återhämtning och sömn, näring, psykisk träning, livskunskaper och idrottarens studiekunskaper.

Den elektroniska boken kan man ladda ner från Finlands Olympiska Komitténs materialbank

Fostra till idrottare – föräldrar som stöd till den unga elektronisk bok kan man ladda ner från materialsida för målsman.

Om du vill ha boken i pappersform kan du vara i kontakt med jari.savolainen@urhea.fi eller laura.tast@olympiakomitea.fi .  

3. Terve Urheilija nätsidor 

www.terveurheilija.fi är en informationsbank som baserar sig på vetenskaplig information. En bra sida som stöd till undervisning och träning. Innehållet består av träning, hälsovård och förebyggande av idrottskador samt näringslära. Sidorna är på finska och på engelska.

4. Videomaterial som stöd till undervisning 

Urheas specialister har skapat korta videon till unga idrottare om Växa Till Idrottare material. Med videon behandlar man de centrala teman i Växa Till Idrottare böcker. Videon kan fungera som hemuppgifter eller som stöd i undervisningen. Materialet är på finska.