Intensiv skaderehabilitering

Med intensiv skaderehabilitering avses den rehabiliteringsperiod som genomförs av det multiprofessionella teamet vid Olympiska träningscentret […]

Med intensiv skaderehabilitering avses den rehabiliteringsperiod som genomförs av det multiprofessionella teamet vid Olympiska träningscentret i Helsingfors. Under perioden strävar man efter att optimera rehabiliteringen av skadan, förebyggandet av nya skador och idrottarens träning under återhämtningsperioden.

Rehabiliteringsperioderna är i första hand riktade till

  • Idrottare vid Urheas olympiska träningscenter
  • Olympiska kommitténs stödidrottare
  • elitidrottare på internationell nivå.

Ändamålet med den intensiva skaderehabiliteringen är att få idrottaren att tryggt på sin egen nivå att återvända till sin idrottsgren och att förhindra skadans upprepning. Under perioden kan även identifieras riskfaktorer för idrottarens individuella möjliga skador och eftersträva att minimera dessa i framtiden.

Rehabiliteringsperioderna för den intensiva skaderehabiliteringen ordnas på Urhea campus i Helsingfors centrum.
Bild – Martti Pyysalo.

Rehabiliteringsperioder på Urhea campus

Den intensiva skaderehabiliteringen består av 2-3 rehabiliteringsperioder (varar 3-5 dagar) enligt individuellt behov. I verksamheten utnyttjas Urheas multiprofessionella experthelhet samt faciliteter på Urhea campus: bostadshuset, restaurangen, Urhea-hallen och simhallen.

Kostnader

Rehabiliteringen är kostnadsfri för idrottare från Urheas olympiska träningscenter samt Olympiska kommitténs stödidrottare. Den som rehabiliteras har möjlighet att bo på Urhea campus under sin intensivperiod för avtalspriset 50e/dag. Det finns möjlighet att laga mat, eller så kan man beställa matpaket för ett tilläggspris. Kostnader för boende och mat betalar idrottaren själv.

För proffsidrottare av internationell nivå är boende och mat samma som ovan, och därtill kostar rehabiliteringen.

Sökandet till intensiv skaderehabilitering

Urheas idrottare från olympiska träningscentret söker plats via ansvariga läkaren vid Olympiska träningscentret Katja Mjøsund. Olympiska kommitténs stödidrottare söker plats till rehabilitering via ansvariga läkaren Maarit Valtonen.

Katja Mjøsund, tel. 044 493 4669, katja.mjosund@urhea.fi
Maarit Valtonen, tel. 050 590 0268, maarit.valtonen@olympiakomitea.fi