Suomen Purjehdus ja Veneily, Kisakallion urheiluopisto ja Urhea strategiseen kumppanuuteen

Suomen Purjehdus ja Veneily, Kisakallion urheiluopisto ja Urhea strategiseen kumppanuuteen

Suomen Purjehdus ja Veneily, Kisakallion urheiluopisto ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea ovat solmineet monivuotisen strategisen kumppanuussopimuksen purjehduksen ja purjehtijoiden kehittämisestä.

Sopimuksella halutaan yhteisvoimin taata suomalaisen purjehduksen hieno kansainvälinen menestys myös tulevina vuosina. Purjehduksen maajoukkuetoiminta keskittyy Urheaan ja kotimaan leiritystoiminta Kisakallion urheiluopistolle koko maajoukkuepolun osalta.

Strateginen kumppanussopimus on rakennettu yhdessä purjehduksen, Kisakallion ja Urhean kesken. Lähtökohtana on ollut purjehtijoiden ja heidän valmentajiensa tarpeet, joihin jokainen osapuoli on tuonut oman osaamisensa ja vahvuutensa mukaan. Valmennuksen kokonaisuutta rakennettaessa on konsultoitu Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikköä. Lopputuloksena on kattava kokonaisuus, joka käsittää koko purjehtijan maajoukkuepolun.

– ”Purjehduksen kilpailukyvyn kannalta tämä yhteistyö on aivan keskeinen. Saamme tätä kautta urheilijoidemme ja valmentajiemme käyttöön laajan asiantuntijakokonaisuuden. Lisäksi arjen harjoittelu ja yhteistyö Urhea-kampuksella muiden lajien huippujen rinnalla on tärkeä lisäarvo jokapäiväiselle työllemme”, linjaa Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko.

Laaja asiantuntijaverkosto purjehtijoiden tukena

Lajiliiton palkkaamat lajivalmentajat ovat roolitettu luokittain, kun taas muuta asiantuntemusta hyödynnetään koko joukkueen voimin. Lisäksi Olympiakomitea ja Urhean tuovat purjehtijoiden ulottuville laajan asiantuntijaverkoston, johon lukeutuvat fysiikkavalmentajat, psyykkisen valmennuksen ja ravitsemuksen asiantuntijat, fysioterapeutit, hierojat ja lääkäripalvelut.

–  ”Urhea-kumppanuus mahdollistaa huippu-urheilijan laadukkaan arjen toteutumisen, sekä vahvistaa joukkueemme taustatiimiä. Kisakallio toimii mainiona leiritysympäristönä, jossa voimme muun muassa kehittää tiedonjakoa ja joukkuehenkeä”, kommentoi  maajoukkuepurjehtija Ronja Grönblom.

Urhean yhteydessä käynnistyi viime kesänä kesä- ja jäälajien Olympiavalmennuskeskus Helsinki, joka tehostaa edelleen jo huipulla olevien urheilijoiden ja heidän valmentajiensa toimintaa. Allekirjoitetun sopimuksen kautta purjehduksesta tuli yksi olympiavalmennuskeskuksen lajeista.  

 – ”Lajien kanssa tehtävä yhteistyö on toimintamme keskiössä. Purjehdus on menestyslaji, jonka kautta meillä on mahdollisuus oppia lisää kansainvälisyydestä ja kansainvälisten tiimien toiminnasta. Haluamme tuoda eri lajien huippuosaajat yhteen niin, että valmentajien ja urheilijoiden on mahdollisuus oppia toisiltaan arjen työtä tehdessään”, painottaa Urhea-säätiön toimitusjohtaja Simo Tarvonen lajien välisen yhteistyön merkity.

Kisakallio leiritys- ja koulutustoiminnassa

Nuorten purjehtijoiden maajoukkuepolku on linkitetty suoraan Kisakallion urheiluopistolla toteutettavaan yläkoululeiritykseen, jonka sisällöt ovat räätälöity purjehduksen tarpeille. Näin aikuisvaiheen purjehduksen vaatimustasoa pystytään välittämään nuorille purjehtijoille, heidän valmentajilleen ja perheilleen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Myös valmentajakoulutus toteutetaan yhteistyössä Kisakallion kanssa.

– ”Olemme Kisakalliossa innoissamme, kun voimme olla tukemassa omalta osaltamme purjehduksen matkaa kohti seuraavia olympialaisia”, toteaa Kisakallion valmennuskeskuksen johtaja Kari Seppänen. Yhteistyötä on tehty jo useamman vuoden ajan Yläkoululeirityksen merkeissä ja se tukee jatkossakin entistä kokonaisvaltaisemmin nuorten  urheilijoiden polkua kohti aikuisten maajoukkuetoimintaa. Kisakallio vastaa myös purjehdusvalmentajien koulutuksesta yhdessä liiton lajivalmentajien kanssa. Kisakallion ja Urhean asiantuntijat tekevät intensiivistä yhteistyötä ja ovat vahvasti mukana leiritys- ja koulutustoiminnassa lajin kehittämiseksi.

Suomen Purjehdus ja Veneily haluaa varmistaa kaikilla näillä eri toimenpiteillä urheilijoidensa laadukkaan arjen toteutumisen. Yhteistyöllä Suomeen rakentuu kansainvälisesti kilpailukykyinen purjehtijan polku aina maailman terävimpään kärkeen saakka.

Lisätietoja

Vili Kaijansinkko, valmennuspäällikkö, Suomen Purjehdus ja Veneily puh. 0500 175 505

Simo Tarvonen, toimitusjohtaja,Urhea puh. 050 583 6513

Kari Seppänen, valmennuskeskuksen johtaja, Kisakallion urheiluopisto puh. 044 060 8228